Technical Support Specialist

Apply now

Technical Support Specialist

We groeien verder in Europa, en zoeken een Technische Support Specialist die gek is op zowel mensen als tech, om onze klanten en gebruikers te helpen.

FULL-TIME · AMSTERDAM

In Nederland worstelen meer dan 1,3 miljoen mensen met sterke of zeer sterke eenzaamheid. Sociale isolatie en eenzaamheid discrimineren niet op leeftijd, gender of afkomst.

Kerntaken

Jij bent er verantwoordelijk voor dat klanten en gebruikers onze producten gemakkelijk kunnen (beginnen te) gebruiken. De positie houdt in dat je ervoor zorgt dat de verbinding en de achterliggende systemen soepel werken. Ook zorg je dat de scholen die AV1 robots gebruiken en de gebruikers van KOMP, tevreden zijn over de producten en zich ondersteund voelen. Je beantwoordt vragen van klanten en gebruikers via chat, telefoon en e-mail. Voor dit werk zul je ook door het land reizen.

Wie ben je?

Werken als programmeur zie je niet zitten, omdat je het fijn vindt om veel met andere mensen te praten en onderdeel te zijn van een dag-tot-dag waardeketen. Waarschijnlijk ben jij degene die de tech support voor de hele familie doet (een wifi-netwerk opzetten bij je ouders, en aan oma uitleggen hoe de iPad werkt).

Hoe jij problemen oplost, is een belangrijke kwalificatie: als iets niet werkt, wil je het fixen. Je bent geduldig wanneer iemand niet zoveel van techniek weet als jij, en je vindt het fijn om in een team te werken om dingen efficiënter te maken. Je bent empathisch, gestructureerd, communicatief vaardig en je bent klantgericht. Je hebt relevante werkervaring in ICT/telecom en/of tech support, en je hebt ervaring met het oplossen van netwerk- en verbindingsproblemen.

Je spreekt vloeiend Nederlands en professioneel Engels. Als je je ook nog verstaanbaar kunt maken in het Duits, is dat een pre. Mocht je daarnaast Frans (of een andere taal) spreken, dan is dat een fijne bonus.

De perfecte match voor No Isolation omschrijven is lastig, omdat iedereen anders is, en wij oprecht veel waarde hechten aan diversiteit in ons bedrijf. Echter, we geloven dat er wel behoorlijk wat overlap is tussen onze werknemers: ze zijn vriendelijk, communicatief sterk, gedreven, hardwerkend, echte teamspelers, verantwoordelijk, en houden allemaal van een grap op zijn tijd.

Hoe is het om voor No Isolation te werken?

Als je bij No Isolation komt werken, word je een deel van een familie die vecht tegen eenzaamheid. We werken hier allemaal met een reden, en zijn een hechte club die landsgrenzen overstijgt. De teams zoeken elkaar regelmatig op, en we hebben altijd een slaapplek voor je als je het kantoor in London of Oslo wilt bezoeken. We hebben een jaarlijks zomerfeest waarbij we iedereen invliegen, en daarnaast is iedereen ook elk jaar welkom bij het kerstfeest.

Voor de dagelijkse communicatie gebruiken we Slack. Je wordt sterk betrokken bij wat iedereen doet, tijdens de wekelijkse vrijdagmiddag-bijeenkomsten en tijdens de maandagochtend info meeting. We werken allemaal samen in een kantoor (want niemand mag zich eenzaam voelen), en lunchen ook gezamenlijk. Omdat we een klein bedrijf zijn, hebben we nog wel wat zaken uit te zoeken. We vinden het daarom tof als mensen verantwoordelijkheid tonen en zichzelf en de mensen om hen heen helpen meer efficiënt te worden. Omdat we nog altijd doorgroeien, kun jij meegroeien en jezelf ontwikkelen binnen het bedrijf.

Kijk op onze Career Pages en lees meer over ons en hoe we werken.

Wat wij bieden:

  • Een unieke kans om je aan te sluiten bij een jonge, creatieve en innovatieve tech start-up
  • Flexibiliteit
  • Aandelen acquisitie programma voor werknemers, zodat je een deel kunt zijn van de groei
  • Werk met een doel, en zien hoe jouw werk dagelijks van positieve invloed is op onze gebruikers
  • Leer onze kantoren in Oslo, Stockholm en London kennen.

Application deadline: February, 24th.

No Isolation heeft fantastische en toegewijde collega's werken op drie verschillende kantoren: Oslo, Amsterdam en Londen. Het hoofdkantoor in Oslo is de werkplek van ons productteam, ons user experience-team, ons marketingteam, onze researchers en ons financiële team, terwijl de operationele, sales en customer success teams vanuit elk kantoor werken.